Voetreflexmassage

Voetreflexmassage is een neutrale techniek en dus voor iedereen toegankelijk. Door massage van de reflexpunten op de voet komen lichaam en geest tot rust. Tegelijkertijd wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Heeft u een specifieke klacht of zoekt u wat ontspanning probeer dan eens een voetreflexmassage van Heuchemer Massagepraktijk.

Wat is een Voetreflexmassage?

Het hele lichaam is weerspiegeld in je voeten. Voetreflexmassage is een methode tot het stimuleren van de reflexen in de voeten om in corresponderende delen van het lichaam reacties op te wekken. Deze reacties kunnen het best worden omschreven als ontspanning of terugkeer van de evenwichtstoestand. Het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Het is belangrijk om met behulp van specifieke hand- en vingertechnieken een reactie (ontspanning, deblokkering) te verkrijgen in de overeenkomende lichaamsdelen. Bij een voetreflexmassage wordt er niet alleen gekeken naar de klacht, maar ook naar de leefwijzen van de persoon. Daarom is er bij de eerste afspraak een kort persoonlijk gesprek (anamnese) om te zien waar de wensen/behoeften liggen en wat medische achtergrondinformatie te vragen.

Wat is het effect van een voetreflexmassage?

De voetreflexmassage kan worden gegeven om specifieke klachten te behandelen, maar ook voor totale ontspanning. Ziekte en pijn zijn een weerstand tegen het leven, die zich op een natuurlijke manier ontwikkelen. Voetreflexmassage brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet weer in beweging. Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. Dit zijn de energiereflecterende punten. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan wordt pijnlijk. De pijnlijke plek in de voet ontstaat in eerste instantie doordat de doorstroming van energie blokkeert. Er gaat minder bloed en lymfevocht stromen. Afvalstoffen kunnen moeilijker afgevoerd en voedingsstoffen moeilijker aangevoerd worden. Door vermeerdering van afvalstoffen krijg je een slechtere doorstroming, langzaam slibt alles dicht. Door de massage wordt niet alleen afvalstoffen afgevoerd maar ook de emoties en geestelijke spanningen worden verwerkt en losgelaten, daardoor komt er meer ruimte. Het bloed dat meer gaat stromen geeft het lichaam nieuwe kracht en warmte. Men krijgt inzicht in en wordt zich bewust van zijn eigen leven en zijn plaats in het geheel.

Welke klachten kunnen behandeld worden?

De volgende klachten / problemen kunnen behandeld worden met voetreflexmassage:

  • Hoofdpijnklachten (zoals migraine of stress gerelateerde hoofdpijn)
  • Darmklachten
  • Menstruatie klachten
  • Verkoudheid
  • Slapeloosheid
  • Spier- en gewrichtspijn
  • Stress gerelateerde klachten

Voetreflexmassage is echter geen vervanging van een reguliere behandeling of medicatie.

 

Terug naar behandelingen Door naar tarieven